Kora:
- 3 jajeta
- 1 kafena šoljica kiselog mleka
- 1 kafena šoljica saseckane šargarepe
- 1 kafena šoljica izrendanog sira
- 11 kafena šoljica ulja
- 9 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kafena šoljica seckane salame
Fil:
- 360 ml kisele pavlake
- 100 g majoneza
- 300 g rendane salame
- 3 kisela krastavčića
- 2 obarene srednje šargarepe
- 50 g kačkavalja
Priprema:
1. U odgovarajućoj činiji umutiti 3 jajeta pa dodati salamu, šargarepu, sir, ulje, brašno i prašak za pecivo.
2. Peći u četvrtastom plehu
obloženom papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći koru
oko 15 minuta. Pečenu koru ostaviti da se dobro ohladi i čašom vaditi
krugove.
3. Izmešati pavlaku, majonez i
dodati ostatke koricei ostaviti oko 20 minuta da odstoji. Izrendati
salamu, krastavčiće i šargarepu pa dodati u fil i kašikom izjednačiti.
4. Pripremljenim filom filovati krugove. Ukrasiti sitno rendanim kačkavaljem.
Nema komentara:
Objavi komentar