- 1/2 kg brašna
- 3 jajeta
- 1 dl ulja
- 2 dl mleka
- 20 g svežeg kvasca
- 200 g sira
- 100-150 g šunke
- 2- 3 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g margarina
- po želji susam - za posipanje
Priprema:
1. Razmutiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe. U vanglu ili posudu za mešenje sipati brašno, dodati mu 2 jajeta, belance, so, ulje i nadošao kvasac. Umesiti testo i ostaviti ga na toplom mestu da udvostruči zapreminu.
2. U međuvremenu napraviti fil:
Izmrviti sir viljuškom, dodati mu kiselu pavlaku i sitno seckanu šunku,
pa sve sjediniti. Naraslo testo premesiti, izručiti ga na pobrašnjenu
površinu i razviti pravougaonu koru.
3. Sa veće strane pravougaonika rasporediti fil, urolati koru i podeliti je nožem na dva jednaka dela.
4. Rolate rasporediti u podmazan
pleh, premazati žumancetom, posuti susamom, i preko rasporediti margarin
iseckan na manje kockice. Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200
stepeni. Pečenu štrudlu prohladiti, pa iseći na parčiće željene
debljine.
Nema komentara:
Objavi komentar