subota, 25. travnja 2015.

Punjeni trouglići


Za premazivanje kora:
-2 šolje (od 2 dl) jogurta
-1 šolja (od 2 dl) ulja
-3 jajeta
-malo soli

I još:
-1 pakovanje kora za gibanicu

Za punjenje:
-po želji pavlake
-po želji šunkarice isečene na kockice
-po želji kečapa
-origano
-kačkavalj

Priprema

 1. Za premazivanje kora: Jogurt, ulje, jaja i so umutiti viljuškom da se sastojci lepo izjednače.
2. Kore preseći na pola, (ne moraju da se preseku, ali meni su lepši manji trouglići, pa zato presečem kore na pola).
3. Koru premazati sa pripremljenom smesom.
4. Preklopiti koru pa je opet premazati.
5. Još jednom preklopiti koru, opet premazati smesom pripremljenom za premazivanje.
6. Naneti na početak kore fil.
7. Pa uvijati u trougao.
8. Trougliće ređati u podmazan pleh i premazati ih sa pripremljenim premazom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar