subota, 25. travnja 2015.

Rolat od palačinki i kajgane


Za palačinke:

    -100 g brašna
    -1 jaje
    -na vrh noža soli
    -1 kašika ulja
   - 1 dl mleka
   -0,5 dl vode
   -Za palačinku od jaja:
   - 2 jajeta
   -2 kašike brašna
   - trunčica soli
   - Za fil:
   -2 dl kisele pavlake
   -100 g krem sira
   -1 kašika sušenog povrća








 Priprema

1. Napraviti testo za palačinke umutiti jaje, dodati ulje i so i brašno, sve izmešati pa dodati mleko i vodu. Napraviti lepu masu bez grudvica. Ispeći palačinke na aparatu za palačinke. Umutiti dva jaja i polako dodati dve kašike brašna, umutiti da bude bez grudvica. Od te mase ispeći 1 palačinku kao kajganu. Ostaviti da se malo prohlade, za to vreme pomešati kiselu pavlaku i krem sir. Uzeti tepciju i prvo staviti palačinku, premazati filom pa posuti sušenim povrćem, preko staviti palačinku od jaja, preko nje ponovo fil, preko fila ponovo palačinku i premazati ostatkom fila. Ostaviti jednu kašiku fila za premazivanje odozgo. Uviti rolat od palačinki. Umotati u foliju i ostaviti da se ohladi. Ohladjen rolat premazati filom i posuti sa malo sušenog povrća.
 
2. Ostaviti još malo da povrće upije sok iz fila. Seći komade željene debljine i služiti.


Nema komentara:

Objavi komentar