Za palačinke:
-100 g brašna
-1 jaje
-na vrh noža soli
-1 kašika ulja
- 1 dl mleka
-0,5 dl vode
-Za palačinku od jaja:
- 2 jajeta
-2 kašike brašna
- trunčica soli
- Za fil:
-2 dl kisele pavlake
- Za fil:
-2 dl kisele pavlake
-100 g krem sira
-1 kašika sušenog povrća
Priprema
1. Napraviti testo za palačinke
umutiti jaje, dodati ulje i so i brašno, sve izmešati pa dodati mleko i
vodu. Napraviti lepu masu bez grudvica. Ispeći palačinke na aparatu za
palačinke.
Umutiti dva jaja i polako dodati dve kašike brašna, umutiti da bude bez
grudvica.
Od te mase ispeći 1 palačinku kao kajganu. Ostaviti da se malo prohlade,
za to vreme pomešati kiselu pavlaku i krem sir. Uzeti tepciju i prvo
staviti palačinku, premazati filom pa posuti sušenim povrćem, preko
staviti palačinku od jaja, preko nje ponovo fil, preko fila ponovo
palačinku i premazati ostatkom fila. Ostaviti jednu kašiku fila za
premazivanje odozgo. Uviti rolat od palačinki. Umotati u foliju i
ostaviti da se ohladi. Ohladjen rolat premazati filom i posuti sa malo
sušenog povrća.
2. Ostaviti još malo da povrće upije sok iz fila. Seći komade željene debljine i služiti.
Nema komentara:
Objavi komentar