Za I vrstu:
-1 margarin
-3 kesice mrvljenog smokija
-150 g mlevenog, pečenog kikirikija
-150 g pečenog susama
Za II vrstu:
-1 margarin
-2 kese mlevenog slanog krekera
-150 g pečenog kikirikija
-150 g pečenog susama
Priprema
1. Za I vrstu: Umutiti mikserom
margarin. Dodati mleveni kikiriki, susam i 2 kesice mrvljenog smokija.
Sve izmešati (možete i rukama, testo ne treba da se lepi već da bude
kompaktno za oblikovanje loptica). Praviti loptice i valjati u ostatak
izmrvljenog smokija.
2. Za II vrstu: Mikserom umutiti
margarin i dodati mleveni slani kreker. Smesa treba da se odvaja od
posude, pa u zavisnosti od smese dodajte još krekera, ako je potrebno.
Oblikujte kuglice, u sredini stavite ceo kikiriki i uvaljajte u susam.
Nema komentara:
Objavi komentar